Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

 Kinder pingui

 

Tésztához (2 laphoz):    

  •   6 tojás    
  •   6 ek cukor    
  •   6 ek melegvíz
  •   6 ek liszt
  •   2 ek keserű kakaópor
  •   1 cs sütőpor

Tejszínes krémhez: 

  •   5 dl tejszín (Hulala)
  •   1 cs étkezési zselatin
  •   1 ek folyékony méz 
  •   1/2 kk vaníliaaroma

Csokoládés krémhez:

  •   15 dkg csokoládé
  •   10 dkg margarin  

Elkészítés:

  1. A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
  2. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
  3. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.
  4. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
  5. A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
  6. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.
  7. Lassan csorgassuk bele a mézet.
  8. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
  9. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
  10. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
  11. Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
  12. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
  13. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
  14. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
  • Kinder pingui kocka
  • Kinder pingui kocka
  • Kinder pingui kocka
  •  

 

 
 

 

Nap vicce

A nap vicce

Óra



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 34668
Hónap: 356
Nap: 9